Home › Check-Up

Het gezondheidskapitaal
van uw werknemers optimaliseren

Vandaag de dag is het noodzakelijk om het welzijn en de fysieke en mentale gezondheid van de werknemers te garanderen. Met de check-up biedt u uw werknemers een vroegtijdige opsporing van eventuele gezondheidsproblemen, zodat de duur en de ernst ervan behoorlijk kunnen worden beperkt.

Experconsult biedt u

 • individueel, modulair medisch opsporingsonderzoek, preventief psychosociaal gesprek en een schema van uw voedingsgewoonten.
 • advies voor de invoering van een geïntegreerd beleid op het vlak van gezondheid en welzijn

Bij Experconsult helpen we u om het welzijn op het werk te verbeteren

is uw werknemer gezond, dan is uw bedrijf dat ook

De medische
check-up
drie mogelijkheden voor een balans
van de gezondheidstoestand

1 : The Basics

 • Opsporing van de risicofactoren voor de gezondheid, met behulp van de vragenlijst en de medische voorgeschiedenis.
 • Opsporing van aandoeningen of afwijkingen tijdens het klinisch onderzoek.
 • Analyse van het bloed en de urine.

2 : The Advantage

 • Zelfde voordelen als The Basics
 • Aanvullend hartonderzoek (elektrocardiogram in rust)
 • Analyse van de stoelgang

3 : The Expert

 • Zelfde voordelen als The Advantage
 • Grondig hartonderzoek (elektrocardiogram bij inspanning)
 • Bloedonderzoek zonder beperkingen
 • Psychosociale check-up inbegrepen

De psychosociale check-up
voor werknemers die zich goed voelen

Welke onderneming wordt vandaag niét geconfronteerd met stress, burn-out of eender welk ander gelijkaardig probleem?

Het psychosociaal welbevinden is een essentiële factor om zoveel mogelijk te vermijden dat werknemers gedemotiveerd raken of zelfs (tijdelijk) moeten stoppen met werken.

Als antwoord op dit zeer actuele probleem, biedt Experconsult als enige een psychosociale check-up voor uw werknemers aan. De check-up wordt in alle vertrouwelijkheid rond een vragenlijst en een gesprek met een psycholoog opgebouwd en kan volledig op afstand georganiseerd worden.

Met deze psychosociale check-up willen we eventuele problemen zoveel mogelijk voorkomen en de werknemers bewust maken van waar hun grenzen liggen. Doordat de werknemers worden geholpen om hierover een duidelijker beeld te krijgen, kunnen ze maatregelen treffen en zo vermijden dat de situatie de bovenhand neemt.

Nutri-check
Beter eten voor een goede gezondheid

Voeding speelt een belangrijke rol in het behoud van een goede gezondheid. Slechte voeding is immers een van de factoren die een invloed hebben op het ontstaan van chronische aandoeningen, zoals diabetes of obesitas. Gezonder gaan eten is al een goede stap om dit soort aandoeningen te voorkomen.

Gezonde voeding op het werk is een zeer actueel thema. Een holistische benadering van de gezondheid van de werknemers is vandaag de dag een must. We willen u helpen het gezondheidskapitaal van uw werknemers te optimaliseren dankzij een betere voeding. Een werkomgeving bieden die bevorderlijk is voor een gezonde voeding is de beste manier om werknemers aan te moedigen hun voedingsgewoonten te verbeteren.

Nutri-check biedt de mogelijkheid om de voedingsgewoonten van uw werknemers individueel in kaart te brengen en geeft concrete en persoonlijke tips voor een eventuele verbetering ervan. Nutri-check kan zowel op kantoor als op afstand georganiseerd worden.

Meer informatie nodig ?